Можливі причини поганих показників сайту

  1. Технічні помилки, швидкість сайту
  2. Недостатній посилальний профіль у порівнянні з конкурентами (співвідношення анкорних та безанкорних посилань, співвідношення dofollow та nofollow, різні види посилань, якість донорів, посилання на посадкові сторінки)
  3. Погані фактори поведінки
  4. Поганий трафік на сторінки, що просуваються (трафік більше на сторінки блогу, ніж на комерційні сторінки)

 Графік зростання позицій сайту

Експеримент за реальними показниками зростання трафіку за перший місяць просування сайту

В основу експерименту ставилася гіпотеза, що на позиції сайту впливають 4 основні фактори:

  1. Технічний стан сайту (швидкість завантаження, помилки тощо)
  2. SEO оптимізація сайту
  3. Зовнішні посилання
  4. Згадка у соц. мережах

Причому важлива сталість та динаміка. Якщо дотримуватись цих правил, витрачаючи в день всього кілька годин, то сайт активно підніматиметься в пошуку. Для експерименту бралися два фактори, які є базовими у просуванні сайту та які можуть дати найшвидший результат.

15.12.2022 – 31.01.2023 Час початку та закінчення експерименту (1,5 місяця)

В рамках експерименту не робилися жодні роботи із SEO оптимізації сайту. Що робилося:

1.Технічна оптимізація сайту. По PageSpeed – мобільні були у червоній зоні, комп’ютери на початку жовтої зони. Після завершення робіт мобільні перемістилися до жовтої зони, а комп’ютери до зеленої. Для важких сторінок із відео, допомагає прибрати фото з початку сторінки. Назва, зміст чи вступ, та був оптимізоване фото. Фото на початку працює як тригер, що відвідувач потрапив на потрібну сторінку. Але змістивши його нижче, реально прискорюється відтворення першого контенту.

2.Додавання зовнішніх посилань. До експерименту була негативна динаміка. Під час експерименту додавалися безкоштовні сабміти та крауд посилання. Причому це робила зовсім не навчена людина, витрачаючи приблизно 2 години на день. Посилальна крива Ahrefs пішла вгору. Але приблизно з сотні доданих доменів індексувалися і стали видно в Ahrefs. Тому показник DR спочатку піднявся на дві позиції, а потім знову впав на ті самі дві позиції.

Результати експерименту

1.Трафік за січень місяць зріс приблизно на 10%. Причому не за попередній місяць (грудень), а порівняно з найбільш відвідуваним місяцем у 2022 році. Тобто видно реальний стрибок. Відповідно покращилися ctr та середні позиції.

2.На жаль, не можна сказати який фактор дав результат. Прискорення швидкості завантаження ніяк не вплинуло на показники відмов (особливо для мобільних). Посилання також не могли дати результат за такий короткий час (треба хоча б 2 місяці)

3. Швидше за все, спрацювали обидва фактори. Пошуковик отримав сигнал, що над сайтом працюють і якість його зростає

Експеримент із технічної оптимізації сайту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *